Arnhems Kunst Atelier AKA


Korenmarkt 28 6811 GW Arnhem
0650611494 Klik om te bellen

Over Arnhems Kunst Atelier AKA

Wie zitten er achter het Arnhems Kunst Atelier?

Het Arnhem Kunst Atelier is het gezamenlijke atelier en de galerie van de twee Gelderse kunstschilders Marcel van den Berg (17 maart 1965) en Theo Rademaker (26 december 1941).

Marcel van den Berg is de zoon van een bevlogen amateurkunstschilder uit Rotterdam. Hij laat zich inspireren door het werk van Jackson Pollock en streeft naar beweging, snelheid en contrasterende kleuren in zijn schilderijen. Actie en reactie zijn voor hem belangrijk wanneer hij bezig gaat met een nieuw werk. Beginnen met alleen de kleuren die hij in zijn hoofd voor zich ziet en vervolgens knallen, dát is kenmerkend voor Marcel.

Theo Rademaker sluit zich in 2012 aan bij het atelier annex galerie. Hij is dan eigenlijk al gepensioneerd, maar de drang om te creëren blijft bestaan. Met zijn uitgebreide ervaring is hij een waardevolle toevoeging aan het atelier. Het werk van Theo kenmerkt zich door expressie, dynamische kwastvoering en een indringende kleurzetting. Hij is een echte kunstenaar die zich tijdens het schilderijen overgeeft aan de kwast en één wordt met zijn werk.

Waarvoor kunt u bij het Arnhems Kunst Atelier terecht?

Het Arnhems Kunst Atelier biedt een ruime keus aan hedendaagse moderne kunst voor een betaalbare prijs. De collectie bestaat uit impressionistische, figuratieve en abstracte schilderijen in alle mogelijke formaten (tot 3x1.8 meter). De prijzen van de schilderijen liggen tussen de €100 en €3950 incl. BTW afhankelijk van het formaat. Op zoek naar iets specifieks? De kunstenaars kunnen in opdracht een schilderij voor u maken in de gewenste kleuren en het gewenste formaat.

Daarnaast zijn er ook enkele werken van andere kunstenaars in de galerie te bewonderen. Deze schilderijen worden vanuit uit onze privéverzameling verkocht. Het bevat kunst van zowel Nederlandse kunstenaars zoals Niek van der Plas als van bijvoorbeeld Russische kunstenaars.

Van abstracte kunst tot kleurrijke stillevens, onze galerie bevat voor elk wat wils.

Waarom kiezen voor het Arnhems Kunst Atelier?

Wij werken uitsluitend op hoogwaardig, ambachtelijk gespannen Artel linnen schilderdoeken met een aluminium spieraamwerk. Deze schilderijen trekken niet krom en kunnen daarom zelfs in vochtige ruimtes worden opgehangen. Bovendien besteden wij uiterste zorg aan het verpakken van het aangeschafte werk, waarvoor wij speciale kratten en beschermhoezen gebruiken. Woont u in de regio? Dan brengen wij geen kosten in rekening voor de bezorging. Is het voor ons verder Nederland of het buitenland in, dan rekenen wij alleen de benzinekosten. Voor werken van groot formaat zullen we de huurkosten van het busje met u delen. Hiervoor werken wij met een partner die ons een laag tarief kan bieden. Er valt dus altijd wat te regelen!

Het voormalige graanpakhuis aan de Korenmarkt bevat al onze werken en geeft de mogelijkheid om beide kunstenaars aan het werk zien in hun atelier. De locatie bevindt zich boven een populaire uitgaansgelegenheid, in het hart van Arnhem, en op loopafstand van het treinstation. In de omgeving zijn bovendien verschillende parkeergarages te vinden.

Om de kleuren van onze werken tot hun recht te laten komen, raden wij aan om deze in het echt te komen bekijken. U kunt telefonisch of per e-mail een afspraak maken voor een bezoek aan onze galerie en atelier. Wij zijn dagelijks geopend, ook ’s avonds en in het weekend.

Arnhems Kunst Atelier AKA in het kort

Soorten kunst

Interieur
Schilderijen
Tekeningen

's avonds geopend

Ja

In het weekend geopend

Ja

Onze locatie

Arnhems Kunst Atelier AKA


Korenmarkt 28 6811 GW Arnhem
0650611494 Klik om te bellen