sluiten X

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie

Artikelen over kunst

Durf te dromen!

De kracht van vebeelding, durf te dromen

Lees meer >>

Op 2 juli 2014

Grafische technieken - Diepdruk

Diepdruk (ets, droge naald, gravure, aquatint, mezzotint, heliogravure, polymeerdruk) De term zegt het al: bij diepdruk wordt de tekening verdiept aangebracht op een gladde metalen drukplaat (het tegen-overgestelde van hoogdruk) en wordt vervolgens de inkt in de diepe delen van de drukplaat aangebracht.

Lees meer >>

Op 7 december 2012

De symbiose van glas en olie

Het werk van Charlotte Molenkamp is gekend in heel Nederland. Haar intense en expressieve werken op doek hebben een mengeling van abstractie en figuratie. Het kleurrijke olie op doek maakt haar werk een beleving die steeds tot nieuwe ontdekkingen leidt. In reactie op het werk van Charlotte Molenkamp maakte Sabine Lintzen een antwoord in glas. Elk schilderij krijgt een glazen partner. De ...

Lees meer >>

Op 12 januari 2012

Nieuwe galerie in Amsterdam gCS opent op 21 april met Cultural Speech

Op 21 april is de Baarsjes met gCS een eigenzinnige galerie rijker. gCS toont actuele kunst die het kijk- en denkvermogen prikkelt met de intense en intrigerende wereld van de kunstenaar.

Lees meer >>

Op 6 april 2011

Museum geeft schilderij terug aan erven Goudstikker

Het Getty Museum in Los Angeles geeft een schilderij terug aan de erfgename van kunsthandelaar Goudstikker. De werken raakten na WO II verspreid over de wereld.

Lees meer >>

Op 29 maart 2011