Made in Strijp-S - Solid Gray

‘Made in Strijp-S’ is een initiatief van Yksi. Telkens krijgen een of meerdere ontwerpers die werkzaam zijn op Strijp-S, maar die voor bezoekers van dit terrein onzichtbaar blijven, de gelegenheid zich te presenteren bij Yksi Expo, om daarna het stokje weer door te geven.

Van 10 januari tot 11 maart 2012 presenteren Herman Lijmbach en Jasper de Leeuw het werkproces omtrent Solid Gray. Studio Lijmbach, Leeuw en Vormgeving is sinds 2007 vanuit het Klokgebouw op Strijp-S actief. Door een breed scala aan bedrijven in Eindhoven en omgeving is het mogelijk om de ontwikkeling en productie van hun producten vrijwel volledig lokaal te houden.

Solid Gray is een vouwbare rugzak met gordeldier-structuur. Tijdens de Dutch Design Week 2011 is de rugzak, na een uitgebreid ontwerpproces, voor het eerst gepresenteerd aan het grote publiek. De tas wordt uit één stuk polypropeen block-copolymeer (oftewel PP-C) gevouwen. Deze technische kunststof is een uitzonderlijk sterk en licht materiaal, maar wordt als plaat zelden voor consumenten producten gebruikt.

In de presentatie bij Yksi Expo zijn verschillende proefmodellen te zien waarbij duidelijk zichtbaar wordt hoe vanuit een schets een eindproduct tot stand komt.

Op February 13, 2012