Presentatie bijzondere drukkerij en uitgeverij bij Yksi Expo

Drukkerij en uitgeverij Lecturis in Eindhoven bestaat 90 jaar. Aanleiding voor een presentatie bij Yksi Expo van 28 februari tot en met 15 april. De tentoonstelling biedt een overzicht van de geschiedenis van dit bijzondere bedrijf en een kijkje achter de schermen aan de hand van fraaie uitgaven uit verleden, heden en toekomst.

Lecturis werd op 2 maart 1922 opgericht als uitgeverij en in 1940 uitgebreid met een drukkerij. Dat laatste onderdeel kreeg de overhand, maar sinds 2010 is ook het uitgeven weer opgepakt. Lecturis is altijd een bedrijf geweest dat zich richt op het maken van drukwerk met een hoogstaande kwaliteit, voor bekende ontwerpers en bedrijven. Cultuur, kunst en design nemen daarbij een prominente plaats in. Lecturis geldt daarmee als een van dé drukkers voor de creatieve industrie. Naast de samenwerking met relaties in Nederland is ook het buitenland steeds belangrijker. Zo is er al vele tientallen jaren een sterke band met de kunstwereld in Londen.

In de afgelopen 90 jaar speelde dit Eindhovense bedrijf zich regelmatig in de kijker met bijzondere en hoogwaardige uitgaven. Zo won in 2011 het door Lecturis geproduceerde boek Atlas of the Conflict, ontworpen door Joost Grootens,de Gouden Letter in de internationale competitie 'Schönste Bücher aus aller Welt’.

De presentatie bij Yksi Expo toont een overzicht van de geschiedenis van Lecturis in combinatie met bijzondere projecten van nu en in de nabije toekomst.

Op February 27, 2012