Expositie 'EYE-CANDY' bij Atelier en Expositieruimte kunstenaar Anita Ammerlaan

Van september t/m november presenteert Atelier en Expositieruimte Kunstenaar Anita Ammerlaan de expositie ‘EYE-CANDY’. Met het bijzondere werk van maar liefst 13 kunstenaars in de 1150m2 grote ruimte zijn er meer dan voldoende snoepjes voor het oog te ontdekken.

Anita Ammerlaan zal een aantal nieuwe schilderijen laten zien die zij deze zomer tijdens een verblijf in het binnenland van Portugal heeft gemaakt.

Naast het werk van Anita en haar vriend Patrick Roelofs, zal het werk van 11 andere kunstenaars te zien zijn tijdens de expositie ‘EYE-CANDY’.
De volgende kunstenaars tonen hun ruimtelijke werk; Fashion-Art van de Eindhovense Agnes van Dijk, mixed-media beelden van Tilburgse beeldhouwer Peter Hendriks, houten sculpturen van Bart Ensing uit Culemborg en keramiek uit Wageningen van Petra de Vree (november).
Schilderijen van; Erik Loman (Haaksbergen), Mathisse Arendsen (Goes), Zwols liefdes- en kunstkoppel Marilyn van Raaij en Jos Debije, Jos Rijff uit Wouw (september), Amsterdammer Henk Veen en de Rotterdamse Cynthia VandenBor (oktober en november).

‘Atelier en Expositieruimte Kunstenaar Anita Ammerlaan’ is voornamelijk geopend van vrijdag tot en met zondag van 12:00 tot 17:00, maar zal gesloten zijn wanneer Anita deelneemt aan kunstevenementen.
Wegens deelname aan een meerdaags evenement in Duitsland zal de ruimte vanaf maandag 9 tot en met maandag 16 september gesloten zijn.
De agenda is te vinden op de website van Anita en op de Facebookpagina van ‘Atelier en Expositieruimte Kunstenaar Anita Ammerlaan’:
www.anitaammerlaan.com
www.facebook.com/AtelierExpositeruimteKunstenaarAnitaAmmerlaan
Bezoek op afspraak is natuurlijk ook mogelijk, maak een afspraak via
info@anitaammerlaan.com

Atelier en Expositieruimte Kunstenaar Anita Ammerlaan
Markt 39
Roosendaal (NB)


Professioneel kunstenaar Anita Ammerlaan

Roosendaalse Anita Ammerlaan (1976), afgestudeerd aan de Willem de Kooning Academy te Rotterdam in 1999, hield zich jarenlang bezig met het schilderen van portretten van koeien op figuratief-realistische wijze.

Anita raakte geïnspireerd door de koeien van het melkveebedrijf van haar vader en oom.

Nu houdt zij zich ook bezig met andere thema’s. Anita benadert haar thema’s op een kleurrijke en persoonlijke wijze waardoor haar figuratief-realistische olieverfschilderijen een poëtische lading krijgen.

Anita heeft in sommige omstandigheden de voorkeur voor acrylverf.
Hiermee kan zij aan haar laatste serie werken; de 'lightscapes', werken die onbedoeld een mix bleken te zijn van abstracte, impressionistische en expressionistische kunst.

Bij deze 'lightscape'-serie ging zij van haar eigen gevoel uit zonder voorop gesteld plan. Een manier van werken om haarzelf en het publiek te verrassen en het schilderij te laten ontstaan.
Tijdens dit proces maakt Anita keuzes qua materie en het eventueel toevoegen van figuratieve of realistische elementen aan het werk.

Het zijn typische werken die je ook van dichtbij zou moeten bekijken, alleen dan zie je de vele kleurschakeringen, het reliëf en de manier waarop het licht speelt met deze schilderijen.

Meer informatie op www.anitaammerlaan.com

Website’s deelnemende kunstenaars:

FashionArt van de Eindhovense Agnes van Dijk.
Extravagantie om het schokeffect is niet wat ik daarbij nastreef. Wel het uitwerken van ogenschijnlijk gekke ideeën in iets stijlvols, met gevoel voor schoonheid’.
www.agnesvandijk.nl

Mixed-media beelden van Tilburgse beeldhouwer Peter Hendriks.
‘De grootste kunstenaar kan niet verzinnen wat niet vooraf al in de steen bestaat, maar als zijn hand niet met zijn geest mee gaat, zal hij het nooit van de ruwe steen winnen’.
www.peterhendriks.eu

Houten sculpturen van Culemborgse kunstenaar Bart Ensing.
Bart werkt organisch, zonder vooropgezet plan, laat zich inspireren door het hout en door zijn gevoel van het moment.
www.deverbeelding-online.nl

Beelden van Wageningse Petra de Vree.
‘Geïnspireerd door mijn eigen vrouw-zijn en door de energie, de passie en de gedrevenheid van andere mensen die het leven ten volle willen leven, maak ik de beelden van keramiek’.
www.petradevree.nl

Schilderijen van Haaksbergenaar Erik Loman.
De passie van deze kunstenaar pur sang spat werkelijk van zijn originele, kleurrijke en expressieve schilderijen af. En hij doet dat met een zodanig eigen signatuur.
www.erikloman.com

Schilderijen van Mathisse Arendsen uit Goes.
‘Als dualist hanteer ik dit basisprincipe in zowel de techniek als in de thema’s … het geheel is niet de optelsom der delen, maar het tegenover elkaar zetten van uitersten in vorm en kleurgebruik hetgeen een spanningsveld oplevert waarbinnen de kijker de sleutel tot het onderbewustzijn aangereikt krijgt’.

www.mathisse.nl

Schilderijen van Marilyn van Raaij uit Zwolle.

‘Eenmaal begonnen blijven de ideeën stromen en kan ik wel blijven schilderen’.

www.marilynvanraaij.nl

Schilderijen van Jos Debije uit Zwolle, de partner van Marilyn van Raaij.

‘Ik schilder veelal in vrolijke kleuren en ongedwongen taferelen, laat ik mijn hart spreken en mijn fantasie de vrije loop en zo ontstaat een creatie die, naar mijn wens, bijdraagt aan een iets heldere, vrolijke wereld. Een wereld zoals die zou moeten zijn…’

www.josdebije.nl

Schilderijen van Jos Rijff uit Wouw.

Maakt zowel vrij- als opdracht/portretwerk van figuratief-realisme in een

combinatie van oude technieken met moderne materialen, gemixed in

diverse media en/of uitvoeringen.
www.rijff.com

Schilderijen van Ras Amsterdammer Henk Veen.

Haalt zijn inspiratie uit het leven dat hij leeft in Amsterdam. Hierdoor zijn de schilderijen van zijn hand heel herkenbaar en hij probeert de gevoelige en dagelijkse, soms komische werkelijkheid, vol liefde en passie in kleur op het doek te zetten.

www.henkveen.nl

Schilderijen van Cynthia VandenBor uit Rotterdam.
Schepper van vogelvrouwen, sensueel en vrouwelijk met een knipoog naar Darwin.
www.vandenborpaintings.com

U bent van harte welkom in Roosendaal om de expositie ‘EYE-CANDY’ te komen bekijken!

Vriendelijke en kleurrijke groet,

Anita Ammerlaan & Patrick Roelofs

Op September 4, 2013