sluiten X

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie

tuin bloemen, planten, diertjes

Insect-, vlinder- en vogel vriendelijke tuin.

De tuin is voortdurend aan verandering onderhevig. Sommige planten blijken het onverwachts goed te doen en andere leggen voortijdig het loodje. Het is steeds weer aanpassen, wat veel werk geeft. Hierdoor veranderen steeds de borders in de tuin. Afgelopen jaar heb ik diverse stukken aangepakt, want ik wilde graag meer bloemen. Nu is het afwachten of ze het komend jaar gaan bloeien.

Achterin de tuin is mijn beeldhouwplek onder de overkapping.
Er is een vijver met planten en kikkers en andere waterbeestjes. Er is een klein heuveltje met stenen en rotsplanten, maar er staan ook beschermde planten zoals de witte en gele dovenetel. In de beplanting is veel rekening gehouden met vogels, egels, bijen en vlinders en andere beestjes om voedsel in de tuin te kunnen vinden. Er hangen insecten hotels en vogelhuisjes en er is een winter egelhuisje achterin de tuin.

De tuin is grotendeels omzoomd door een beukenhaag en een coniferenhaag. Gaandeweg zijn er ook bramen doorheen gekomen, vlierbloesem en jeneverbes. De tuin zoals het nu is werd door mij ingericht met een deel grasveld, een vijver en een rotsheuveltje. Een nieuwe afscheiding met de buren is aan het groeien. Er zijn veel planten zoals: heesters gele brem, jasmijn, sering, vlinderstruik, hydrangea, prunus, rododendron, e.d.
Planten en bloemen groot en klein zoals diverse voorjaarsbollen w.o. sneeuwklokjes, krokussen, narcissen, tulpen, hyacinten.

Planten en kruiden waaronder beschermde soorten zoals: bosaardbei, driekleurig bosviooltje, daslook, witte-gele + paarse dovenetels, sleutelbloemen, astilbe, lelietjes van dalen veldje onder de beukeboom, klimop, hondsroos, smeerwortel, heide soorten, vingerhoedskruid, vrouwenmantel, lathyrus, purperklokje, veldbloemen, ereprijs en vergeetmenietjes, dotterbloemen,hortensia's, asters, chrysanten, koeienoog, guldenroede, anemonen, rozen, akelei, hondsdraf, wild viooltje, zeepkruid, adderwortel, engelwortel, rabarber, varens, dropplant, sleutelbloem, muurbloem, klimmende winde, hortensia's, hosta's en nog veel meer.
Eetbare kruiden zoals bieslook, peterselie, oregano, rozemarijn, lavendel, salie, kummel
Fruitboompjes + -struiken zoals bramen, rozebottels, appelboompjes, pereboompje, kersenboompje, bosbes + witte bes, aardbeien, rode druif. En nog veel meer.......

Op February 14, 2018