sluiten X

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie

Lijstenmakerij en kunstverzorger Prins Lijsten verhuist naar Sassenheim

Prins Lijsten, voorheen Flippo Lijsten, staat voor meer dan een halve eeuw vakmanschap in lijstwerk en kunstzorg. Dit jaar is het ongeveer 50 jaar geleden dat de lijstenmakerij werd opgericht door Hennie Flippo. Jos Prins was de eerste werknemer, hij zou later de lijstenmakerij overnemen. Tot 2019 was het bedrijf gevestigd aan de Lageweg in Katwijk. Op 1 maart verhuisde Prins Lijsten naar de Adelborst van Leeuwenlaan 5B in Sassenheim.

Jos Prins is met het bijzondere vak grootgebracht. Zijn opdrachtgevers zijn galeriehouders, musea, veilinghuizen en kunstliefhebbers. Prins: ‘Een juiste omlijsting versterkt de kunst die in goede conditie moet zijn wil het zich optimaal profileren.’ Prins Lijsten levert alle soorten lijsten, van klassiek tot modern. Nieuw, maar ook opnieuw gekleurd en bewerkt. ‘Daarnaast repareren wij lijsten, op ambachtelijke wijze. Dit is voor 90% handwerk want machines kunnen het specialisme nooit voor 100% overnemen. Alle werkzaamheden worden uitgevoerd in eigen atelier, met de hand of met specifiek gereedschap’, weet Prins te vertellen.

Een kijkje in de bedrijfshal leert dat hier gewerkt wordt met een grote dosis ervaring en inzicht. In het ateliergedeelte zorgt men goed voor beeldende kunst, vooral schilderijen en aquarellen. Het schoonmaken, restaureren, vernissen en/of verdoeken, blijft een vak apart. De projecten variëren van heel klein tot heel groot. Van het inlijsten van een borduurwerkje tot een veelomvattend restauratieproject voor het Kurhaus Hotel in Scheveningen.

Maar of het nu gaat om dat éne dierbare schilderij of een reeks kostbare museumstukken…, Jos Prins werkt eraan met liefde, toeweiding en vakmanschap. Sassenheim biedt hem met de grote bedrijfshal en de fraaie showroom een uitstekende locatie om het mooie ambacht voort te zetten. En veel kunstliefhebbers zullen zich er zeker toe aangetrokken weten, zo denken wij. Meer informatie over Prins Lijsten: www.prinslijsten.nl

Op February 28, 2020