Artikel afbeelding

Veelzijdige expositie bij galerie DNA!

Bij galerie DNA in Deventer vinden de galeriehouders het telkens weer een uitdaging om het werk van de gastexposanten te combineren met dat van henzelf. Hun beelden en sculpturen, vaak gemaakt van kunsthars, zijn heel verschillend maar alle drie de beeldhouwers (of eigenlijk 'beeldbouwers') streven naar een interessante oppervlaktestructuur. Daarbij maken zij graag gebruik van metaalpatina's.

In de maand november is aan de wanden het afwisselende werk te zien van o.a. twee schilders, Patricia Achenbach en Marjoleine Maessen. Voor Patricia is de natuur een terugkerend en geliefd thema. In haar schilderijen en aquarellen zijn verwijzingen naar de schoonheid van en haar liefde voor het alledaagse te ontdekken.

Marjoleine vertrekt nieuwsgierig vanuit kleur en vorm en laat zich graag verrassen door het eindresultaat. Zij schildert haar kleurrijke doeken in o.a. acrylverf en wisselt portretten af met abstracte werken.

De derde gastexposant is Dinie de Kreek, een fotograaf die graag schildert met licht. Zij exposeert met een serie indrukwekkende foto's van twee spooksteden tijdens de Corona pandemie. Dinie koos voor een bijzondere presentatie van haar serie zwart-wit foto's, die in 3d vorm als kleine installatie te bewonderen zijn.

Van 5 tot en met 28 november 2020 zijn bezoekers van harte welkom om deze afwisselende expositie vrijblijvend te bewonderen. Er is voldoende ruimte in onze galerie om rustig de expositie te bezoeken en uiteraard houden wij ons aan de huidige Corona maatregelen.

Op November 10, 2020