Artikel afbeelding

'Zien voorbij de buitenkant'

'Zien voorbij de buitenkant'

Galerie DNA biedt in haar nieuwste expositie ruimte aan de kleurrijke en intuitieve schilderijen van Ank Stegenga. Ank gaat in haar abstracte werk al experimenterend op zoek naar de essentie van het beeld dat haar voor ogen staat. Haar inspiratie haalt zij uit verhalen, gedichten, haar eigen natuur en de natuur om ons heen. Gebruik makend van een diversiteit aan materialen zoals olie- en acrylverf, krijt, inkt, potlood en houtskool in combinatie met vulmiddelen, creëert zij mysterieuze, organische voorstellingen. Haar werk nodigt uit tot het maken van een visuele reis door de verschillende lagen van kleurnuances, licht/donker contrasten en opgebrachte structuren. Explosies van kleur worden afgewisseld door verstilde, haast transparante voorstellingen die aan ongekende landschappen en sterrenstelsels doen denken.

Haar werk is te zien in combinatie met de beelden van galeriehouders Anneke Mensink, Diana Joseph en vaste exposant Noëlla Moen.

Van 3 december 2020 tot en met 4 april 2021 zijn bezoekers op afspraak van harte welkom om deze sfeervolle expositie vrijblijvend te bekijken bij:

galerie DNA, Golstraat 9 te Deventer (www.galeriedna.nl).

Open op do. t/m za. 12.00 – 16.00 uur. Afpraak maken via: info@galeriedna.nl

Deze expositie is ook opgenomen in een kunstroute waarbij u drie galeries aaneengesloten kunt bezoeken. Ben je kunstliefhebber of verzamelaar en wil je kunst zien op een plek waar je de kunstenaar zelf kunt ontmoeten? Kom dan eens een kijkje nemen bij een aantal galeries die zich daarmee onderscheiden.

Drie galeries hebben het initiatief genomen om in coronatijd een route langs hun galeries te realiseren. Zij laten je graag meegenieten van het moois dat Deventer op kunstgebied te bieden heeft. Hieronder volgt een introductie van de galeries. Je bent ook van harte welkom bij de andere twee moderne galeries:

CaroArtGallery, Golstraat 7. (www.CaroArtGallery.com)

Galerie Bij Floors de Berg op, Walstraat 8. (www.galeriebijfloorsdebergop.nl)

Heb je belangstelling, plan dan zelf je afspraak (op zaterdagmiddag tussen 12.00 – 16.00 uur) via: www.djanmulderij.nl

Op March 14, 2021