Artikel afbeelding

Vanaf 24 februari te bezichtigen: nieuwe kunstexpositie

Nieuwe kunstexpositie

Van 24 februari tot 7 april is er een geheel nieuwe kunstexpositie te bewonderen! Ditmaal is er een prachtige combinatie gemaakt met beeldend werk/gedichten van Fred Bruce (Diepenveen), intrigerende landschapswerken en unieke glasobjecten van Anneke Dijkhuis, en sferisch abstract werk van Suzette Timmers Verhoeven. Ik stel de verschillende kunstenaars even kort aan je voor:

Fred Bruce (Diepenveen)

Bij het beeldend werk van Fred Bruce gaat het vooral om kijken met al je zintuigen, geactiveerd door nieuwsgierigheid. Dit is de basis waarop Fred al zijn hele leven bezig is met zijn eigen ontdekkingsreis in de expressie van wat je ziet en ervaart. Vanuit zijn atelier 'De Werkplaats' worden zijn 'vertellingen met kunst' vormgegeven. Ook zijn er van Fred prachtige gedichten te bezichtigen, en zijn er bundels van zijn gedichten te verkrijgen. Deze gedichten zijn aangepast op het sferische werk van Suzette Timmers Verhoeven.

Suzette Timmers Verhoeven (Diepenveen)

Suzette gebruikt als kunstenaar de natuur als haar inspiratiebron. Samen met de beelden, kleuren en bewegingen uit haar binnenwereld komt ze al zoekend, experimenterend en spelend in de stroom van het scheppende proces. Een spel van toevoegen, weghalen en keuzes maken zodat er een nieuw beeld kan onstaan. Een spel ook tussen het sferische en het concrete.

Anneke Dijkhuis (Haaksbergen)

Anneke Dijkhuis is een veelzijdig kunstenaar. Gedurende haar jaren als reisadviseur, waarbij ze veel over de wereld reisde, ontwikkelde ze een passie voor natuur en cultuur, en ontdekte hierin haar fascinatie voor de landschaps- en portretschilderkunst. Ze raakte daarbij speciaal geinteresseerd in rustige, open landschappen, rivieren, en ons eigen prachtige Waddengebied. Haar vele reizen hebben niet alleen haar schilderkunst beinvloed, maar ook haar unieke glasobjecten vertellen een speciaal verhaal over bijzondere plekken over de wereld.

Op February 20, 2022