sluiten X

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie

Kaart verbergen
  • Wisseloordlaan 195
    1217 DM Hilversum
  • 035 77 24 157
  • Website

Yvonne Savert Art Gallery

Van Michelinster restaurant naar B&B in de Provence.              

Na een bruisende carrière in de tophoreca met als hoogtepunten een Michelinster en de verkiezing tot 3e beste restaurant van Nederland in de culinaire Top-100 van LEKKER, waren we toe aan een nieuwe uitdaging. In 2004 zijn mijn man en ik naar Zuid-Frankrijk vertrokken om een lang gekoesterde droom te gaan realiseren in de Provence.                                  

Naar een nieuw leven in Zuid-Frankrijk.

In het kunstenaars dorp Ménerbes, waar ook Picasso geruime tijd heeft gewoond, werd een oude en vervallen ‘bastide’ omgetoverd tot een luxe B&B de Charme. Na enkele jaren werd onze gastenverwennerij beloond met de verkiezing tot ‘Meilleures B&B Néerlandaises en Provence’ oftewel de beste Nederlandse B&B In de Provence. De beslissing om alle schepen achter ons te verbranden en te kiezen voor een avontuurlijke periode, hebben we ervaren als de beste beslissing in ons leven.

Een lang verborgen passie voor schilderen kwam spontaan tot leven.

In ons nieuwe huis midden in de overweldigende natuur van de Provence viel plotseling alles op z’n plek. Ik had kennelijk rust en ruimte nodig voor een verdere ontwikkeling. In deze periode ben ik in hoge mate geïnspireerd door contacten met bevriende lokale kunstschilders en galeriehouders. In een spontane opwelling heb ik ook het penseel ter hand genomen en kwam mijn lang verborgen passie voor schilderen tot leven. Het was een geweldige ervaring die ik in mijn stoutste dromen niet voor mogelijk had gehouden.

Mijn lang verborgen talent voor schilderen was tot leven gewekt.                                      

Zonder enige opleiding en wars van regels en technieken, schilder ik op een losse en ongedwongen manier. Als autodidact heb ik mijn eigen methode ontwikkeld en volg eenvoudigweg mijn instinct. Het is uitermate leerzaam om je te verdiepen in de stijlen en technieken van andere kunstschilders, om vervolgens je eigen stijl te ontwikkelen. Het is een langdurig proces van steeds opnieuw verfijnen en bijschaven.

Vanuit de Provence naar een ‘Art Gallery at Home’ in ’t Gooi.                                                

Na tien jaar te hebben genoten van een bijzondere periode in de Provence, zijn wij in 2014 teruggekeerd naar Nederland. Op onze nieuwe woonplek  in ’t Gooi heb ik mijn passie voor schilderen weer opgepakt. Bijna elke dag schilder ik en als ik een dag niet schilder denk ik na over mijn volgende schilderij. Ik schilder veel uiteenlopende zaken, van stillevens tot portretten, in acryl. Voor een optimale presentatie worden de schilderijen geëxposeerd in een huiselijke setting in mijn ‘Art Gallery at Home’. U kunt mijn schilderijen op afspraak komen bekijken in Hilversum.

Wat maakt mijn werk bijzonder?                                                                                                      

Mijn schilderijen kenmerken zich door een hoge mate van expressie. Als u voor mijn werk kiest, bent u verzekerd van een werk waarin ik mijn ziel heb gelegd. U haalt er dus echt een eyecatcher mee in huis. Mijn voorkeur gaat uit naar grote schilderijen van 100 x 100 cm en groter. Een steeds terugkerende factor zijn grote doeken van expressieve gezichten. U kunt ook een opdracht indienen, zo kan ik een werk samenstellen dat perfect aan uw wensen voldoet en volledig bij uw interieur past. Het schilderij van de ‘groene kool’ op de website Is daar een goed voorbeeld van, het hangt momenteel in de keuken van een recent gerestaureerd landhuis.

Bekijk een aantal van mijn werken op www.yvonnesavert.comYvonne Savert Art Gallery in het kort

In het weekend geopend:

Nee

's avonds geopend:

Nee

Kunstuitleen:

Nee

Soorten kunst

  • Schilderijen