De Voorst Galerie


Oudeweg 65 8316 AD Marknesse
0527252406 Klik om te bellen

Over De Voorst Galerie

Galerie de Voorst het creatieve atelier voor al uw creatieve workshops zowel in het atelier als op locatie en het maken van kunstwerken in opdracht.

Op 1 april 1992 is Riek van de Bor begonnen met het maken van sieraden op een slaapkamer. Deze werden destijds op de boerderij verkocht. Sinds 1 juli 2011 zijn wij verhuisd naar Marknesse.

Het maken van sieraden is in de loop der jaren uit gebreid met textieldecoreren, acrylschilderen, volksschilderkunst, porselein decoreren, glasgravures, mozaïeken, Bob Ross en Gary Jenkins schildertechniek, kaarten maken, speksteen, Powertex, zeepkettingen, kaarsen en robuuste kaarsen, PouringArt, creapop home decoratie, Restylen van meubelen.

Bob Ross workshops
Sinds 2004 is Riek gecertificeerd in de Bob Ross landschap schilderen en in 2005 heeft zij de certificaten behaald in het bloemen schilderen en in 2006 in het dieren schilderen.

Gary Jenkins workshops
Sinds 2008 is Riek gecertificeerd in de Gary Jenkins schilder techniek. En is zij in de buurt van Berlijn door Gary en Katwhren zelf opgeleid. In deze schitterende manier van schilder. En hebben wij in oktober 2008 Gary en Katwhren ook mogen ontvangen in ons Atelier te Kraggenburg. In Oktober 2009 heeft Riek ook haar Platinaopleiding bij Gary Jenkins gevolgd in Berlijn. En in november 2011 nog een Master opleiding. De Gary Jenkins schilderworkshops zijn ook bekend van TV bij omroep Max.

Powertex workshops
Sinds 2010 is Riek ook Powertex docente en heeft ze in alle 5 niveau's haar certificaten behaalt. En hierin worden nu volop cursussen en workhops gegeven. Van tuinbeeld, decoratief object tot complete schilderijen.

Galerie de Voorst heeft een capaciteit van ongeveer 30 personen en is daarmee een perfecte locatie voor bijvoorbeeld kinderfeestje, vrienden en vriendinnen dag, een familiedag, een uitje voor een vereniging, teambuilding. De accommodatie wordt in toenemende mate gebruikt door bedrijven voor inspirerende bijeenkomsten. Maar ook kunnen wij bij u op locatie komen of welke locatie u maar wenst in binnen of buitenland. Op locatie komen wij vanaf 10 personen tot meer dan 100 personen tegelijkertijd een workshop verzorgen. Of meerdere groepen achter elkaar.

Staphorster stip workshops
De Staphorster stip is afgeleid van de Klederdracht die in Staphorst en Rouveen gedragen word sinds begin 1900. Sinds april 2016 is Riek vakdrukker in de Staphorster stipwerk. Zij geeft workshops en demonstraties. Hoe het drukken en de geschiedenis met elkaar verbonden zijn. Samen met het bestuur van de Stichtig Staphorterstipwerk helpt zij mee het waarborgen van dit cultureel erfgoed.

Kaarsen en robuuste buiten kaarsen
In 2019 zijn we begonnen met het maken van kaarsen en robuuste buiten kaarsen in diverse soorten, kleuren en geuren. Een workshop in deze techniek volgen is mogelijk.

Demonstratrice en ambassadeur voor Royal Talens
Sinds 2020 is Riek ook te vinden op beurzen en bij winkels om demonstraties te geven met de producten van Royal Talens. En maakt zij ontwerpen met nieuwe producten.

In ons atelier is een doorlopende expositie van de schilder en decoratieve kunst van kunstenares Riek van de Bor.