De Watervogel


Maasdijk 82 5317 KS Nederhemert N
0418553052 Klik om te bellen

Over De Watervogel

Beeldentuin, etnografica en antiek

Een jubileum
25 jaar geleden kochten Ben Hoezen en Annemarie Spijer de oude boerderij aan de Maasdijk, die ze “De Watervogel” doopten.
Na de verhuizing begonnen ze met een galerie voor antiek en moderne kunst.

Na een aantal jaren werden de weilanden om het huis omgetoverd tot tuinen, om met een beeldentuin te kunnen beginnen. Het eerste jaar werden er objecten van Nederlandse kunstenaars tentoon gesteld.
Toen vrienden vertelden dat er in Zimbabwe een prachtige cultuur van stenen beelden bestond, is het echtpaar naar Afrika getogen, om de stenen beelden aan te schaffen. Dit hebben ze vele jaren vol gehouden, totdat de situatie in Zimbabwe het reizen en aankopen onmogelijk maakte. Er zijn nu nog veel mooie Zimbabwe beelden te bewonderen.
Daarna werden Annemarie en Ben erop gewezen dat kunstenaars uit Burkina Faso (west Afrika) heel mooie bronzen beelden maken. Dus hup, naar Burkina Faso. Nu staan er in de tuinen talloze bronzen beelden in alle soorten en maten.
In Burkina Faso kwamen ze tevens in aanraking met etnografica, oude kunst die gebruikt wordt in de rituelen van hun geloof, het animisme. Omdat in de loop van de tijd het antiek minder belangstelling trok, is dit antiek voor een groot deel vervangen door etnografica, hetgeen veel bezoekers fascineert.
Niet alleen binnen in de galerie is de etnografica te bewonderen, maar ook voor de bezoekers van de beeldentuin is er gelegenheid met deze kunst kennis te maken. Er is namelijk een mooie hut gebouwd, helemaal in Afrikaanse stijl, van leem met een rieten dak, waarin de wat grotere oude beelden zijn tentoon gesteld.
Ben Hoezen is zelf zijn hele leven al beeldend kunstenaar. In de tuin staan objecten van roestvrijstaal met perspex en in de galerie is een aparte ruimte ingericht waarin zijn perspex-objecten en schilderijen zijn tentoon gesteld.

Pasen valt dit jaar laat, 12 april, dus kan de openingstraditie gehandhaafd worden: zaterdag 11 april de opening vanaf 11.00 uur, waarna de Watervogel weer het hele seizoen dagelijks geopend is.

Speciaal voor dit jubileumjaar mogen de klanten bij besteding tot € 100 een cadeautje kiezen van één van de tafels in de hal, een heel divers aanbod: antiek, etnografica, beeldjes enz. Tot € 200 2 cadeautjes enz.
Onder de bezoekers tijdens het openingsweekend wordt een antiek eetservies verloot en wordt op alles 25% korting gegeven.

Foto's

De Watervogel in het kort

Soorten kunst

Beelden
Glaswerk
Keramiek
Ruimtelijk werk
Schilderijen
Stillevens
Tekeningen

In het weekend geopend

Ja

Onze locatie

De Watervogel


Maasdijk 82 5317 KS Nederhemert N
0418553052 Klik om te bellen