Galerie Mokum


Oudezijds Voorburgwal 334 1012 GM Amsterdam
0206243958 Klik om te bellen

Over Galerie Mokum

Galerie Mokum is in 1962 opgericht en zij was toen de eerste en enige plek in Amsterdam, waar realistische kunst werd getoond, verdedigd en gestimuleerd. Hiermee heeft zij een bepalende rol gespeeld in de ontwikkeling van Nederlandse naoorlogse realistische schilderkunst. Door het consequente beleid dat de galerie door de jaren heen heeft gevoerd is Galerie Mokum ook nu nog toonaangevend op het gebied van figuratieve schilderkunst in Nederland. Naast veel Nederlandse schilders vertegenwoordigt Galerie Mokum ook een aantal zeer gerenommeerde realisten uit het buitenland. Hierdoor heeft de galerie een divers en kwalitatief hoogwaardig aanbod.
De kunstenaars van Galerie Mokum beschikken over de kracht om hun visie op de wereld van vandaag te schilderen. In hun werk geven zij een spanningsveld weer, waarin de kijker de wereld herkent, maar die tegelijkertijd vragen oproept. Het “herkenbare”, waarbij de kunstenaar bewust dingen weglaat of toevoegt, zorgt voor een dialoog tussen de kijker en het schilderij. De kunstenaars vallen allen onder de noemer hedendaags- of nieuwe realisme; opvallend is de enorme diversiteit binnen dit ogenschijnlijk strikte kader. De penseelvoering varieert van zeer fijn geschilderde schilderijen tot het met grote kwasten opgezette expressionistisch werk.
Zoals met alle kunst van hoge kwaliteit is ook hier de zeer persoonlijke beeldtaal van de individuele kunstenaar datgene wat het werk zo uniek maakt, zo kenmerkend en tijdloos.
Kijk voor meer informatie op de website van Galerie Mokum!

Foto's

Galerie Mokum, Oudezijds Voorburgwal 344, 1012 GM, Amsterdam

Galerie Mokum in het kort

Soorten kunst

Bedrijfskunst
Beelden
Interieur
Landschappen
Portretten
Schilderijen
Stillevens

In het weekend geopend

Ja

Onze locatie

Galerie Mokum


Oudezijds Voorburgwal 334 1012 GM Amsterdam
0206243958 Klik om te bellen