Hanny Mallekote, atelier Hoed Gezien


Nadorstweg 38 4333 AN Middelburg
+31 (0)118 628930 Klik om te bellen

Over Hanny Mallekote, atelier Hoed Gezien

“Het verschil tussen een feestje en een FEEST is een hoed”

Hanny Mallekote is hoedenontwerper, eigenaar van atelier Hoed gezien aan de Nadorstweg te Middelburg. Hanny is gastdocent aan de Voortgezet Vrijeschool te Vlissingen. Ze volgde opleidingen in textiele werkvormen, hoedenopleidingen en masterclasses in binnen- en buitenland. Haar creaties zijn naar eigen ontwerp, stijlvol en met een vleugje hummor en een flinke dosis Zeeuws.
Kenmerkend zijn de strakke lijnen waarvan de vorm steeds veranderd door de manier waarop je die waarneemt.

Tevens biedt het atelier een creatief podium voor lezingen, workshops, cursussen, themalessen en exposities. Nieuwsgierig geworden of zelf eens een hoed naar uw smaak maken of laten maken? Kom dan langs bij atelier Hoed Gezien en laat u verrassen. Of kijk voor een voorproefje eens op de website van atelier Hoed Gezien.
Liever het atelier bezoeken? Dat kan ook. Spontaan binnenlopen kan tijdns de Kunst en Cultuurroute Middelburg op de 1ste zondag van de maand. Bezoek met een lezing en consumptie is op afspraak.

De hoeden van Hanny zijn 24 uur per dag en 7 dagen per week te zien in de etalage aan de Kapellestraat 1 te Veere.

Hanny Mallekote is organisator van de jaarlijkse Kunst Fietsroute Middelburg en medeorganisator van Kunst in Veere en Kunstroute Veere.

Voor kunstenaars is Veere een bron van inspiratie. In de 19e en 20e eeuw ontstond er een ware kunstkolonie van gerenommeerde schilders en beeldhouwers. Ook hedendaagse kunstenaars zien Veere als een geliefde woon- en werkplek. Onder de noemer Kunst in Veere’ hebben zij zich verenigd. Maar wie zijn die kunstenaars? Hanny Mallekote stelt ze aan u voor in een reeks gesprekken speciaal voor De Bode.
Elke maand is een andere kunstenaar aan de beurt met als bonus een wisselexpositie op Nadorstweg 38 te Middelburg. Van zonsopkomst tot zonsondergang en zonder afspraak kunt u enkele werken van deze kunstenaar bekijken. Daarmee verbinden de Veerse kunstenaars zich met hun omgeving. Hoe mooi is dat?

'Het verschil tussen een feestje en een FEEST is en hoed'

Foto's

Haarcorsage

Hanny Mallekote, atelier Hoed Gezien in het kort

Soorten kunst

Beelden
Design
Glaswerk
Hoeden en textielkunst
Keramiek
Metalen wanddecoratie
Ruimtelijk werk
Schilderijen
Stillevens

's avonds geopend

Ja

In het weekend geopend

Ja

Onze locatie

Hanny Mallekote, atelier Hoed Gezien


Nadorstweg 38 4333 AN Middelburg
+31 (0)118 628930 Klik om te bellen