Kunst Centrum Haarlem


Gedempte Oude Gracht 117-121 2011 GP Haarlem
023 532 7895 Klik om te bellen

Over Kunst Centrum Haarlem

Wij vinden dat kunst & design niet moeilijk of elitair hoeft te zijn. Iedereen heeft iets aan kunst en wij hebben kunst voor iedereen. We helpen mensen ongeacht ervaring, budget of niveau, een kunstwerk te vinden dat bij hen past: Betaalbare kunst. Wij kopen kunstwerken direct bij de kunstenaar, zó ondersteunen we hen.

Kunst Centrum Haarlem is een galerie en kunstuitleen voor het kijken naar, lenen en kopen van kunst. Daarnaast heeft onze winkel uniek design te koop en zijn we goed bereikbaar in het centrum van Haarlem. 

Iedere acht weken is er een verkooptentoonstelling met kunst die nog niet in onze uitleencollectie aanwezig is. De tentoonstellingen zijn altijd gratis toegankelijk.We zijn ook eigenaar van het Kleinste museum van Haarlem. In het Kleinste museum van Haarlem laten bekende en minder bekende Haarlemmers hun passie zien. Dat kunnen dropdoosjes van Birgitte Kaandorp, pinguins van André Barends, drogisterijartikelen van Willemien Spook of het Drostemannetje van René van Stekelenburg. Het kleinste museum van haarlem is 24/7 te bewonderen vanaf de stoep. In onze cadeauwinkjel zetten we regelmatig een designer centraal.   

Onze gevarieerde kunstcollectie van professioneel beeldend kunstenaars bestaat uit ruim 6.000 kunstwerken. We hebben bv kunst van Sewyn Senatori (schilderijen), Marcel Schellekens (litho's), Jeroen Hermkens (litho's), Celine van den Boorn (beschilderde foto's), Sandra Kruisbrink (tekeningen) en de fotografen James Kerwin, Hans Pieterse, Christina Hallstrom, Tanneke Peetoom en Maarten Rots. 

De designmerken die we voeren zijn bijvoorbeeld PUC, Hammerhaai, Seletti, Weltevree en Story Tiles. 

Je kunt ons bezoeken van dinsdag t/m zaterdag van 11-17 uur.

Foto's

Kunst centrum Haarlem

Kunst Centrum Haarlem in het kort

Soorten kunst

Bedrijfskunst
Beelden
Design
Fotografie
Grafiek
Interieur
Landschappen
Schilderijen
Stillevens
Tekeningen

Kunstuitleen

Ja

In het weekend geopend

Ja

Artikelen

De KCH Kunstuitleen Kadobox

Hij is er, de nieuwe KCH Kunstuitleen Kadobon! De ideale cadeaubox voor kunstliefhebbers met lege muren (of planken, tafeltjes en ga zo door). In de box zit een echt kunstwerkje om direct van de...

Landschappen van Suzanne Glerum

Het werk van Suzanne Glerum zag ik voor het eerst in 2019 in galerie de Meerse in Hoofddorp. Ik weet nog dat ik dacht: mooi, sterk en anders maar ook ‘is het wel geschikt voor onze kunstuitleen’?...

Onze locatie

Kunst Centrum Haarlem


Gedempte Oude Gracht 117-121 2011 GP Haarlem
023 532 7895 Klik om te bellen