Schilderijen Pieternel


Scheidsgraafsingel 25 5944 PA Arcen
0624145518 Klik om te bellen

Over Schilderijen Pieternel

Pieternel Elsen (1969) is jong begonnen met tekenen en schilderen waardoor zij al snel in aanraking kwam met de anatomie van allerlei dieren. Hierdoor schildert zij veelal haar dieren uit het hoofd op het doek. Haar gedachten en gebeurtenissen worden in de dieren op het doek vertaald. Vaak zie je dat ook terug in de titels die de schilderijen dragen. Hoe zien wij de dieren... kracht, trots, humor, schoonheid en karakter. Het dierenrijk vormt voor haar een onuitputtelijke inspiratiebron. De schoonheid en beweging van dieren worden telkens in een andere emotie verwerkt en dat uit zich in haar schilderijen die een expressionistisch realistische stijl hebben. Pieternel werkt met de spatel en de verf wordt laag over laag aangebracht net zo lang totdat het tafereel zichtbaar wordt. Het spel van kleur en beweging ontstaat tijdens het schilderen en dagen elkaar uit om te zoeken naar evenwicht of tegenwicht. Alles begint met een indruk, een emotie die met liefde en inleving weergegeven wordt. De krachtige en sierlijke beweging van een paard; hoe dieren naar je kunnen kijken, karakter. Dit laat een beeld achter wat Pieternel enorm inspireert en waar zij iets mee moet doen. In de meeste werken die Pieternel maakt beleeft de kijker de dierenwereld van dichtbij. De beelden zijn als het ware uitvergroot zodat sommige details heel duidelijk zijn en andere weer verdwijnen in vorm en beweging. Zo herkenbare karakteristieke bewegingen en vormen van dieren om ons heen, paarden, landleven, onze huisdieren, Europese Wildlife en de Afrikaanse wildlife.
De dieren die Pieternel schildert worden zo in haar gedachten gevormd dat ze ook als bronzen beelden verschijnen. Eerst in klei daarna in brons, puur, soms ruw en toch....elegant.

Het werk van Pieternel vindt zich inmiddels een weg naar het buitenland en bij expositie en nieuws kunt u zien op welke evenementen of exposities u kennis kunt maken met Pieternel en haar werken. De schilderijen van Pieternel zijn vaak te zien op exclusieve paardenevenementen en beurzen, fairs, jachtfairs en lifestyle beurzen. Pieternel geeft workshops en werkt autonoom maar ook in opdracht maakt zij portretten van uw eigen dier op het doek. Wilt u werk in opdracht laten maken dan kunt u hiervoor vrijblijvend een afspraak maken en wilt u de schilderijen komen bekijken dan bent u op afspraak altijd van harte welkom in haar atelier.

info@schilderijen-pieternel.nl

06 24145518

Made with Passion

Foto's

"Glow I" 200x70 peacock GlowEdition 23,7krt

Soorten kunst

Beelden
Schilderijen

Onze locatie

Schilderijen Pieternel


Scheidsgraafsingel 25 5944 PA Arcen
0624145518 Klik om te bellen